Help, mijn hond blaft veel

Blaft jouw hond ook veel?

Het komt heel veel voor. Honden die om het minste of geringste blaffen. Meestal is het een kwestie van aandacht en angst. Maar je kunt een hond ook opvoeden en hem het blaffen afleren. In alle gevallen heeft je hond aandacht en sturing nodig. Want jij bent de kapitein van het schip, niet hij.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Laat zien en voelen dat je de baas bent

Als je hond ook in je aanwezigheid vaak blaft en je gebiedt hem daarmee op te houden, kan het meestal 2 kanten op. Of hij gaat nog harder en langer blaffen of hij luistert naar je. Om een hond te laten luisteren, is gezag nodig. Je hond moet weten dat jij de leider van de roedel bent en dat hij moet luisteren. Het is vaak hoe je iets vraagt of gebiedt, zonder gezag en té aardig bereik je bij niet luisterende honden niets.

vakantie met hond in de heuvels

roompot honden welkom banner

Gedragstraining honden

Lukt het je niet om het vele blaffen te laten ophouden? Schakel dan een honden gedragscoach in. Die is gespecialiseerd in honden gedrag en kan na observatie redelijk snel zien wat de beste manier is om je hond beter te laten luisteren. Daarnaast is zo een honden therapeut ook een beetje een “mensen therapeut” want hij of zij zal snel doorzien wat de relatie baasje hond is, hoe je die desgewenst kunt versterken en tevens hoe jij het gezag over je hond kan terugwinnen. Vaak via een beloning maar zo nodig ook met een standje en stem verhef. Blaffende honden bijten meestal niet maar kunnen wel voor de nodige onrust en overlast zorgen. Menige burenruzie ligt ten grondslag aan een hond die te veel blaft.

picknick gezin met hond

Met je hond op vakantie

Wil je een vakantie met hond boeken met je blaffende hond? Beter niet doen want ook op een vakantiepark, camping of hotel met hond houden ze niet van veel blaffende honden. Er is zelfs een kans dat jij, bij te veel gemelde overlast, van je vakantieadres verwijderd wordt. Misschien is het dan wel mogelijk een huisje met hond in the middle of nowhere te huren. Zoals in De Ardennen. Daar bezorg je niemand overlast.

Center Parcs banner