Camping met hond

Vind hier een camping met hond Nederland.

Voor een camping in de bossen en aan zee in Nederland waar honden echt welkom zijn.
Voor een super leuke kampeervakantie met hond.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Honden campings in het bos of aan zee

Kamperen in het bos met 1, 2 of 3 honden in Drenthe, Gelderland, Overijssel of Noord-Holland. Of voor een leuke honden camping aan de Nederlandse kust. Kamperen met je hond, leuk, goedkoop en super gezellig! Wij hebben op deze pagina en overzicht gemaakt van camping ketens die bekend staan om de leukste campings met honden voorzieningen en specifieke campings met hond. Ook voor een camping met hond op de Veluwe, in de Achterhoek of op de Waddeneilanden.
Ook voor een camping met hond en zwemvijver en losloopgebied voor honden.

Waar vind je de leukste honden campings van Nederland?

Er zijn een aantal touroperators op het gebied van kamperen en honden vakanties, welke zich sterk hebben gemaakt voor leuke honden campings. Als je een leuke camping met hond zoek, kijk dan naar het aanbod van:
-Ardour campings met hond
Molecaten, ontspannen kamperen met honden
-Suncamp.nl, waar de hond echt welkon is
-Vacanselect, ook voor een luxe camping met hond

Enkele aanraders voor een kampeervakantie met hond in Nederland.

Er zijn in Nederland tientallen campings welke zich als hond vriendelijk presenteren. Op deze campings met hond zijn huisdieren echt welkom. We noemen de volgende honden campings Nederland als aanrader:
Camping ’t Witte Zand in Drenthe, omheind speelveld voor de hond, vele honden faciliteiten op camping, naast camping is een bos waar honden mogen los lopen. Misschien wel de leukste camping met hond van Drenthe. Ook Roompot Vakantiepark Hunzedal is super leuk.
Camping met hond de Boshoek in. Een honden camping op de Veluwe met binnen- en buitenzwembad. 2 honden per kampeer accommodatie welkom.
Rheezerwold, camping met hond Overijssel, 2 honden welkom per verblijf.
Honden camping Zandstuve in Overijssel, 1 hond welkom per tent of caravan. Je kunt hier ook compleet ingerichte tent huren.
De Leistert, Limburg. Camping gericht op verblijf met honden, vele honden faciliteiten
Strandpark De Zeeuwse Kust, voor een kampeervakantie met hond aan zee. Leukste honden camping van Zeeland.
Honden camping Samoza op de Veluwe, 2 honden per accommodatie welkom. Met honden speelveld en hondendouche.

Eigen kampeermiddel of huurtent of caravan

Bij deze 3 honden vakantie kampeerspecialisten kan je een leuke plek op een camping met hond boeken. Met een eigen tent of caravan of op een plek met volledig ingerichte tent of caravan. Je kunt dus ook kiezen voor een luxe kampeervakantie met hond.

Kampeerweekend met de hond

Kamperen met de hond kan je ook voor één nacht of een weekend met je huisdier. Bij de meeste honden campings in dit overzicht kan je een een kampeer weekend boeken. Als het warm is, boek dan een camping of vakantiepark met hond en zwemvijver en zwembad. Zeker als de temperatuur boven de 26 graden overdag is, is verkoeling welkom. Je vindt in Nederland diverse vakantieparken en campings met zwembad, zwemvijver en hond.

Kamperen met de hond is goedkoper dan het huren van een huisje met hond

Als je een goedkope vakantie met hond in Nederland zoekt, is een kampeervakantie ideaal. Zeker als de weersomstandigheden goed zijn, is kamperen in Nederland leuk en avontuurlijk. De meeste honden campings in Nederland liggen aan de kust of in de bossen. Ideaal voor een actieve honden kampeervakantie. Een kampeervakantie met hond is ongeveer 60 % goedkoper dan een verblijf in een vakantiehuis met hond Nederland.
Je hebt dus ruim 2 keer zoveel vakantie voor je geld.

Last minute kampeervakantie met hond boeken

Het grote voordeel van het boeken van een camping met hond is dat je dat bijna altijd last minute kun doen. Je kunt bij wijze van spreken nog op de dag van vertrek een plaatsje op een honden camping Nederland reserveren. Informeer wel vooraf hoeveel honden er welkom zijn en wat de kosten per nacht per huisdier zijn. Voor honden betaal je geen toeristenbelasting.

Toch liever een luxe vakantie met hond?

Ofschoon je vandaag de dag super luxe tenten kunt huren die al volledig ingericht zijn en het begrip “glamping” in de wereld van het luxe kamperen volledig ingeburgerd is, zijn er altijd nog mogelijkheden om een nog luxere vakantie met de hond te kunnen boeken. Een voorbeeld hiervan is het boeken van een hotelkamer met sauna of bubbelbad in een hotel met hond of het boeken van een luxe vakantiewoning of villa met zwembad en omheinde tuin. Via deze site bestaat ook de mogelijkheid een luxe vakantiehuis met hond en buitenjacuzzi te huren of een vakantiehuis met binnenzwembad. Per luxe vakantieverblijf staat vermeld hoeveel honden er welkom zijn.

Kamperen met de hond in het buitenland

Als je een kampeervakantie met de hond in het buitenland wilt boeken, heb je niet alleen te maken met de beperkingen rond het coronavirus maar ook met de regels in het buitenland die gelden voor het vervoer van honden. Daarnaast heb je te maken met regels rond het honden paspoort, reisdocumenten, het chippen en de registratie ervan en verplichte inentingen. Om die reden is het niet erg verstandig om een last minute kampeervakantie met hond buitenland te boeken. De voorbereiding voor een vakantie met huisdieren in het buitenland, moeten zorgvuldig zijn en kosten tijd.

Kamperen voor beginners

Heb je nog nooit gekampeerd en wil je toch een kampeervakantie met de hond boeken? Verdiep je dan eerst eens in de mogelijkheden van het kamperen in eigen land. Bezoek eens een winkel waar ze tenten en kampeerartikelen verkopen en kijk of je alles in huis hebt voor een geslaagde kampeervakantie. Houd rekening met het feit dat het in Nederland veel kan regenen en besteed dus vooral aandacht aan het waterdicht houden van de tent en goede regenkleding en laarzen. Als de zon schijnt, gaat het vanzelf. Als het een tijdje hard regent, is kamperen even behelpen. Maar misschien maak dat kamperen met de hond wel tot een mooi en spannend avontuur.

Reisverzekering afsluiten

Bij een kampeervakantie lijkt het minder noodzakelijk, het afsluiten van een goede reisverzekering. Toch is ook het kamperen niet zonder risico, zeker niet als er een hond mee is. Bij een vakantie met hond loop je andere risico’s dan bij een vakantie zonder huisdier. Ook in het kader van de wettelijke aansprakelijkheid is een reis- en aansprakelijkheidsverzekering noodzakelijk.

vakantiehuisjes met hond in de natuur banner