Goedkoop met je hond op vakantie

Tips voor als je goedkoop met je hond op vakantie wilt gaan

Wie goedkope adresjes zoekt voor een vakantie met de hond, moet vandaag de dag heel wat “speurwerk” verrichten. Door de oplopende inflatie zijn ook de huurprijzen van vakantiehuizen, stacaravans en honden bungalows flink gestegen. Zelfs in landen in Oost-Europa en Denemarken, Oostenrijk en Duitsland. Het is dan ook even zoeken naar een goedkoop vakantiehuisje met hond.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Oplopende prijzen in héél Europa

Je ziet dat in heel Europa de prijzen van voedsel, reizen, energie en vakanties oplopen. Ook in Nederland. Lees hier wat de CBS ( Centraal Bureau Statistiek ) er over schrijft. Eén en ander heeft te maken met een hoge inflatie en dus geldontwaarding. Omdat de overheden de inflatie willen beteugelen met hogere rentes en gaan voor een meer duurzame maatschappij, is het kip en het ei verhaal geboren. De prijzen van veel dagelijkse levensbehoeften stijgen, het inkomen stijgt meestal niet evenredig mee.

vakantie met hond in de heuvels

roompot honden welkom banner

Vakantieparken met hond

Omdat eigenaren van vakantieparken met hond en particuliere huisjes ook worden geconfronteerd met stijgende kosten, zie je dat het huren van een vakantiehuis met hond gemiddeld al snel een 20 % duurder is in 2022 dan in 2020. Best veel. Gelukkig, zijn er, ook in de categorie “vakantiehuisjes met hond” altijd wel aanbiedingen en last minutes te vinden. Ook voor wat betreft een goedkoop vakantiehuis met hond aan zee

vakantie veluwe met hond

Vakantieparken vaak goedkoper dan particulier

Je zou het misschien niet verwachten maar als je een luxe en goedkope vakantie met de hond wilt boeken, heb je een grotere kans van slagen op een vakantiepark waar honden welkom zijn dan bij een particulier vakantiehuis. Dat komt niet alleen omdat vakantieparken door grootschaligheid en goed management de kosten laag kunnen houden, maar ook omdat je op de meeste parken waar honden toegestaan zijn, ook regelmatig last minute aanbiedingen vindt. Geen last minutes zonder korting. Nee, echte last minutes waar je soms wel tot 30 % minder betaalt dan regulier. En, dan kan je soms ook nog een goedkoop huisje met hond en sauna huren.

meisje fietst met hond in de natuur

Goedkope stacaravan huren

Is een vakantiehuis met hond te duur en een kampeervakantie te basic? Huur dan een luxe maar toch goedkope stacaravan met hond. Iets minder luxe en comfortabel dan een hondenbungalow of vakantiehuis maar o zo geschikt voor een gezinsvakantie met hond en de kinderen. De huidige generaties stacaravans en mobile homes hebben meestal eigen sanitair. Best wel luxe dus. Kijk ook eens naar de mogelijkheden een last minute stacaravan met hond te huren. Als last minute aanbieding, tot wel 20 á 25 % goedkoper.

kamperen met de hond

Topparken

Bij een vakantie met hond en verblijf op een park, denk je al snel aan vakantieparkketens zoals Landal, Roompot, Europarcs of Center Parcs. Maar natuurlijk zijn er veel meer smaken als we het over honden vakanties en luxe vakantieparken hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar de goedkope last minute mogelijkheden bij Topparken. Parken in Nederland waar honden toegestaan zijn en waar de mooiste wellness huisjes met hond te huur zijn. Een goedkoop, last minute weekendje met de hond bij Topparken, is meestal ook mogelijk. Onze aanrader? Kijk eens naar de mogelijkheden bij vakantiepark met hond Résidence Lichtenvoorde. Dit is een luxe vakantiepark met hond in De Achterhoek. Kan je mooi combineren met een uitstapje naar Duitsland. In het geval van een last minute Gelderland, goedkoop met je hond op vakantie in De Achterhoek.

Center Parcs banner