Hondenfietskar

Hoe kies je de beste en juiste hondenfietskar?

Fietsvakantie met de hond? Een hondenfietskar biedt uitkomst.
Ook als je met de hond gaat kamperen.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Met een hondenfietskar neem jij je trouw viervoeter gemakkelijk mee tijdens het fietsen. Handig voor tijdens een vakantie, maar ook gewoon voor je woonomgeving. Je hond hoeft in ieder geval geen lange afstanden af te leggen tijdens het fietsen. Dit is fijn voor jou, maar ook voor de hond die in de hondenfietskar perfect tot rust kan komen.

Een hondenfietskar is reuze handig

Een hondenfietskar lijkt in eerste instantie niet altijd nodig, want een hond kan toch makkelijk naast de fiets lopen? Toch is een hondenfietskar ontzettend handig en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk. Sommige honden kunnen niet naast een fiets meelopen of kunnen niet zulke grote afstanden afleggen. Ook is het in sommige tijden van het jaar veel te heet om je hond op het asfalt te laten lopen en daarnaast is een hondenfietskar voor je hond gewoon ontzettend leuk.

hond in de hondenfietskar

Welke fietskar voor de hond?

Maar hoe weet je wat voor hondenfietskar je moet kopen? En welke is het beste voor een vakantie met hond Duitsland? Hieronder hebben wij een aantal tips waarop jij kan letten bij het kopen van een hondenfietskar en hier kan je klikken voor de beste hondenfietskar aanbiedingen.

Draagkracht van de hondenfietskar

Het belangrijkste is dat je hond in de fietskar past en dat deze ook het gewicht van de hond kan tillen. Elke kar heeft een maximaal gewicht wat die kan dragen en dat is zeker bij een grote hond erg belangrijk om in de gaten te houden.

Tot 40 kilo

De meeste hondenfietskarren gaan tot 40kg, maar hou dit altijd goed in de gaten. Zeker als je nog een jonge hond hebt, dan is het handig om ook met het toekomstige gewicht rekening te houden.

Opbergen van de kar

Je wilt er niet teveel last van hebben als je hem niet gebruikt, moet handig zijn in gebruik en overal mee te nemen. Veel hondenfietskarren kan je uit elkaar halen, maar niet alle hondenfietskarren zijn even makkelijk in- en uit elkaar te halen. Een inklapbare hondenfietskar is dan een stuk eenvoudiger.

Afmeting

Ook als je de hondenfietskar op een kampeer vakantie hond mee wilt nemen dan is het handig als deze zo klein mogelijk gemaakt kan worden. Kijk daarom altijd naar de afmeting als je de hondenkar uit elkaar haalt.

fietsen met de hondenfietskar

Het bevestigen van de hondenfietskar

De hondenfietskar moet natuurlijk goed bevestigd worden aan de fiets. Door een handige systeem kan je eenmalig iets aan je fiets bevestigen en kan je vervolgens de kar makkelijk vast- en losklikken. Duurzaamheid is bij de aanschaf van een fietskar voor de hond ook belangrijk.

Hiervoor heb je een speciaal bevestigingssysteem per merk fiets. Het is handig om van te voren te controleren of de hondenfietskar samengaat met jouw merk fiets. Koop je een hondenkar, zorg dan dat je altijd eerst de bevestigen op je fiets controleert. Past het niet, dan kan je de hondenfietskar nog retourneren.

Hou het fietsgemak in de gaten

Twee dingen zijn vooral belangrijk als je het fietsgemak wilt bevorderen. Dat is hoe lang de fietskar is en het gewicht van de kar. De lengte heeft invloed op hoeveel rekening je met de fietskar moet houden. Des te langer de fietskar, des te meer ruimte je moet hebben op een fietspad.

Daarnaast krijg je niet alleen te maken met het extra gewicht van de hond, maar ook met het gewicht van de kar zelf. Zeker bij een grote hondenfietskar kan dit behoorlijk in de kilo’s lopen. Kies voor aluminium als je een lichtere hondenfietskar wilt hebben, dit scheelt aanzienlijk in het gewicht.

Extra opbergrek

Als je toch een grote kar meeneemt tijdens het fietsen dan kan wat extra opbergplek waarschijnlijk geen kwaad. Vind je dit handig, kijk dan of er extra opbergvakken zijn op de hondenfietskar.

Comfort van de hond

Je wilt dat de hond goed in de wagen past, maar het is ook belangrijk dat de hond voldoende ventilatie krijgt tijdens het fietsen. Zorg dat er dus voldoende ventilatie mogelijkheden zijn en dat je bij harde wind of regen deze ook kan afsluiten.

Regenhoes

In ons land is het dan ook best handig om naar een regenhoes voor de fietskar te kijken. Deze kan je over de wagen spannen zodat de hond goed droog blijft tijdens het fietsen.

Hondenfietskar kan je voor meer gebruiken

Een hondenfietskar is handig voor veel meer, zo kan je sommige fietskarren ook gebruiken als wandelwagen. Natuurlijk is die bij grote honden niet zo praktisch, maar zeker bij kleine honden die niet veel mogen lopen, kan dit ontzettend handig zijn.

Sommige mensen gebruiken de hondenfietskar ook als plek voor op vakantie. De hond kan vaak makkelijk in en uit de kar en heeft zo een eigen plek. De ideale plek om echt tot rust te komen.

Conclusie: Wat is de perfecte hondenfietskar?

De perfecte hondenfietskar verschilt enorm per hond. Heb jij een kleine hond dan zijn de meeste fietskarren prima geschikt, maar dan kan persoonlijke wens een groot verschil maken. Moet de kar makkelijk mee kunnen op vakantie of wil je hem ook gebruiken als wandelwagen?

hond in de hondenfietskar

Hondenfietskar voor grote hond

Heb je een grote hond dan is het een hondenfietskar uitzoeken iets lastiger. Vaak is de keuze dan iets minder en is vooral een goed degelijk frame erg belangrijk. Let niet enkel op het gewicht van de wagen, maar ook op de afmeting. De hond moet goed in de wagen passen en goed kunnen liggen.

Heb je eenmaal een keuze kunnen maken, zorg dan dat zowel jij als de hond wennen aan de hondenfietskar. Maak zeker een grote hond altijd vast in de hondenfietskar en dat je begin met kleine stukken fietsen. Beloon je hond als het goed gaat en bouw op deze manier de afstanden steeds een beetje verder uit.

vakantiehuisjes met hond in de natuur banner