Hondenstranden Nederland

Leukste hondenstranden Nederland

Hondenstranden Nederland vinden? Vakantie met hond Nederland boeken? En dan bij voorkeur aan zee? Hier vind je de leukste hondenstranden Nederland? Omdat honden ook genieten van water, zee én strand.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Honden zijn in Nederland op veel stranden welkom.

Zo kun je eens een dag vertoeven op het strand in Wassenaar, Noordwijk aan Zee of Scheveningen. Ook Texel en Zandvoort zijn echte aanraders. In het laagseizoen mogen de viervoeters vaak los zodat ze lekker kunnen rennen, zwemmen en spelen. Ze kunnen hun energie goed kwijt en gaan vervolgens met een voldaan gevoel weer naar huis. We hebben de leukste hondenstranden van Nederland voor je op een rij gezet. Ook vertellen we je wat je mee moet nemen als je met de hond naar het strand gaat.

Stranden van Burgh-Haamstede

In het plaatsje Burgh-Haamstede in Zeeland zijn honden altijd welkom op het strand. En dat is fijn, want er zijn meerdere stranden waar je uit kunt kiezen. Verder is het hier over het algemeen relatief rustig. Je moet er wel rekening mee houden dat ze niet altijd los mogen. Wanneer het hoogseizoen is aangebroken moeten ze aan de lijn. Van begin oktober tot eind april mogen ze wel los en kunnen ze heerlijk rennen, spelen en een duik in het water nemen.

Oostkapelle: hondvriendelijke strand

Vakantie met hond Zeeland? zie de mogelijkheden een huisje met hond in Oostkapelle te huren. Een ander strand dat te vinden is in Zeeland ligt in Oostkapelle. Het is de breedste strand van ons land waardoor er voldoende ruimte is voor iedereen. Wat ons betreft is dit strand ook een echt hondenstrand want de viervoeters zijn altijd welkom. Er is een losloopgebied te vinden dat maar liefst twee kilometer lang is en waar je huisdier zich prima kan vermaken. Als je een hapje wilt eten en wat wilt drinken kun je dit doen in het Strandpaviljoen Berkenbosch. Een schaaltje water voor de hond staat al klaar. Hoe fijn is dat?

hond in de branding

De stranden van Wassenaar

Als je in de buurt van Zuid-Holland woont kun je samen met je viervoeter een fantastische dag beleven op één van de stranden in Wassenaar. Ze mogen officieel het strand op vanaf medio september tot en met medio mei. Dat betekent niet dat je in de zomermaanden niet met je viervoeter naar het strand mag, want bij strandpalen 91 en 92 zijn ze gewoon welkom. Tot slot werkt de gemeente ook met een zogeheten slechtweerregeling. Dit betekent dat bij neerslag honden ook in het hoogseizoen op alle stranden mogen komen en bij temperaturen onder de negentien graden.

Een strand speciaal voor honden: Noordwijk aan Zee

In Noordwijk aan Zee kun je een strand vinden dat speciaal is gecreëerd voor honden. Dit leuke honden strand in Nederland is ongeveer zo’n vier kilometer lang en loopt helemaal tot Katwijk. De honden mogen iedere dag van het jaar het strand op zonder dat ze aan de lijn hoeven. Zo kunnen ze zich heerlijk uitleven. Hou er wel even rekening mee, als je afwijkt van het strand en op de overige plekken komt de hond mogelijk wel aan de lijn moet.

Een dag met je hond naar Scheveningen

Voor een onvergetelijke stranddag moet je natuurlijk in Scheveningen zijn. De hond is in het laagseizoen welkom en mogen tevens ook los. Ze zijn ook welkom in de meeste strandtenten. Als de zomerperiode is aangebroken kun je terecht bij strandpaal 47 of 36. Op de overige delen van het strand zijn viervoeters dan niet welkom. De reden hiervoor is onder andere de enorme drukte die er dan heerst.

met honden op het strand

Strand van Kijkduin

Niet ver van Scheveningen af, vind je het strand van Kijkduin. Van de eerste van oktober tot medio mei zijn de viervoeters op alle stranden welkom. Zo kunnen ze lekker hun energie kwijt. Op de overige datums kun je terecht op het speciale hondenstrand dat is gecreëerd. Deze is te vinden aan de linkerkant als je het strand oploopt. Dit wordt ook aangegeven met borden.

Met de hond naar Zandvoort

Als je van plan bent om een aantal dagen te genieten op het strand samen met de hond, is het strand van Zandvoort een echte aanrader. In de periode begin oktober tot en met vijftien april hoeven ze niet aan de lijn en kunnen ze hun eigen gang gaan. Vrijwel alle strandtenten verwelkomen honden ook en voorzien je viervoeter graag van wat water. Na vijftien april zijn ze helaas verboden op het strand. Dat betekent dat ze ook niet aangelijnd welkom zijn. Je zult dan op zoek moeten naar een alternatief.

Stranden van Texel

Vakantie met hond Texel? Een prachtig gebied waar je heerlijk kunt genieten van het strand is in Texel. De hond is op iedere plaats welkom en kan daarom lekker in alle vrijheid ravotten. Wat betreft de zomerperiode geldt de regel dat de hond aan de lijn moet. Het is natuurlijk niet handig als je hond door de drukte heen rent en je hem kwijtraakt.

Naar het strand met de hond, wat moet ik meenemen?

Als je samen met je viervoeter naar het strand gaat zijn er een aantal dingen dat je mee moet nemen. Als eerst is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je water bij hebt. Neem bijvoorbeeld een fles mee en een bak waar uit gedronken kan worden. Denk ook aan een handdoek om je hond af te kunnen drogen als het het water in geweest is. Bij warm weer neem je iets mee waar ze op kunnen liggen want het zand is natuurlijk hartstikke heet. Zet het liefst ook een parasol op. Tot slot neem je natuurlijk poepzakjes mee voor het geval je hond de grote boodschap moet doen en natuurlijk wat lekkere snacks!

vakantiehuisjes met hond in de natuur banner