Je hond beste vriend in het coronatijdperk

Waarom veel mensen een hond aanschaffen in dit coronatijdperk.

Veel mensen zitten in een beperkte thuisisolatie in verband met het corinavirus. Het gemis aan gezelschap van vrienden of familie kan een gevoel van eenzaamheid opleveren, zeker als je alleenstaand bent. Is het aanschaffen van een hond dan een goede oplossing??? En helpt het hebben van een hond zo ie zo tot minder eenzaamheid en minder stress???

ontdek de beste hondenbungalows banner

Honden zijn super sociaal en gevoelig

Je hond is je beste vriend. Een uitdrukking die zeker wel klopt. Honden hebben unieke eigenschappen. Ze voelen aan wanneer je verdrietig, opgewonden of boos bent. Ze voelen aan wanneer je je eenzaam bent en behoefte hebt aan gezelschap. Ze weten wanneer je stress hebt en door ze alleen al aan te raken en naar ze te kijken, vermindert de stress bij een mens. Daar komt bij dat de liefde van de hond voor jou onvoorwaardelijk is. Ontroerend.

knuffelen met hond in coronatijd

Als jij je in dit coronatijdperk eenzaam voelt, kan het kopen van een puppy of ouderen hond, zeker bijdragen aan minder eenzaamheid. Je hebt daarnaast altijd een reden om naar buiten te gaan want honden wandelen graag. Een hond help tegen eenzaamheid en stress. Als je er één aan schaft vanwege het corinavirus is dat prima. Alleen moet ook na het coronavirus tijdperk en tijd en ruimte zijn voor deze trouwe viervoeter. In principe kunnen een baasje en hond levenslang elkaar maatjes zijn. Je hebt als eigenaar van je hond ook een zorgplicht na het coronatijdperk.

Honden en het verwerken van een trauma

Honden worden regelmatig ingezet bij de traumaverwerking. Alleen al door met een hond te knuffelen en deze te aaien, word je rustiger en gaan je hormonen al anders werken. Honden zijn aaibaar en geven veel liefde. De liefde van een hond is onbetaalbaar en helpt ook bij het verwerken van iets traumatisch in je leven. Er zijn meer dan 1.500.000 honden in Nederland. Deze hebben bijna allemaal een baasje die goed voor hen zorgt. Jammer van al die afgedankte honden in een asiel.

Hond aanschaffen?? Ga eens naar het asiel.

Als je goed nagedacht hebt over de aanschaf van een hond en je hebt geconstateerd dat je op lange termijn voor deze kan zorgen, is het een goede zaak om naar het dierenasiel te gaan. Daar vind je honden die dringend een nieuw baasje nodig hebben. Zoek een hond uit die past bij je eigen karakter en geef hem een liefdevol leven. Hij geeft je er ongevraagd eindeloos veel liefde voor terug. Als je kinderen hebt, schaf dan een hond aan die lief voor kinderen is. De vrijwilligers uit het asiel weten welke hond er bij jou en je gezin past.

vakantiehuisjes met hond in de natuur banner