Kamperen met de hond

Kamperen met de hond, een goedkope manier van vakantie vieren.

Wie een vakantie met hond wil boeken, kan natuurlijk een luxe vakantiehuis met privé sauna en omheinde tuin huren. Of een hondenbungalow op een bungalowpark aan het strand. Maar het kan ook anders en goedkoper, kamperen met je huisdier bijvoorbeeld. Goed idee, kamperen met je hond. Voor jouw maatje hoef je geen lange reis te maken naar een warm land. De hond gaat graag met je mee, maar de plek maakt hem niets uit als hij maar bij zijn baasje kan zijn. Heerlijk, een hond is altijd tevreden en dat maakt hem ook zo speciaal. Kamperen in eigen land is perfect. Geen ellenlange autorit in de hitte, geen files, maar snel op de plaats van bestemming, een heerlijke camping. Zoek op tijd naar een geschikte kampeerplek en je hebt nog volop keuze. Let er altijd op of de camping honden toelaat.

Vuurwerkvrije vakantieparken banner

Op welke campings kan je kamperen met de hond?

Als je kiest voor een kampeervakantie in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland of Frankrijk, heb je snel een camping gevonden waar honden welkom zijn. Je hebt 2 soorten honden campings. Het ene type is een camping waar honden op een bepaald gedeelte worden toegestaan terwijl op de echte honden campings huisdieren op de hele camping welkom zijn. De betere hondencampings hebben ook vaak een speelveldje voor honden, een zwemvijver voor je hond en honden douches. Voorbeeld van een bekende honden camping in Nederland is die van het Erkemederstrand, volgens velen de leukste hondencamping van Nederland. Nog meer tips nodig? Lees deze tips voor een vakantie met hond in Nederland of buitenland.

hond op camping met kind

roompot honden welkom banner

Belangrijk om mee te laten wegen als je gaat kamperen met de hond

Houd met de keuze van een kampeerplaats rekening met de plek waar jij je tent kunt opslaan, niet de hele dag in de volle zon. Zorg voor schaduw door middel van parasols. Je kunt ook een koelmat aanschaffen voor de hond als het extreem heet wordt. Ga je met de hond kamperen, weet dan goed dat je beperkt bent. Je kunt niet overal met de hond naartoe en je kunt de hond niet alleen op de camping achterlaten en ook niet in de hete auto. Dat weegt echter niet op tegen het feit dat jij zolang de vakantie duurt samen bent met je hond. Dat zorgt voor veel heerlijke dagen, rust afgewisseld door beweging. Weer of geen weer je gaat naar buiten, de natuur in!

suncamp kamperen met hond banner

Kamperen met je hond in Nederland

Kamperen in Nederland ziet er vaak anders uit dan kamperen in het buitenland. Heb je de pech 14 dagen regen te krijgen in jouw vakantie dan zit je met een natte hond in je tent. Zit je met 40 graden en zon in het buitenland in je tentje, ook daarvan zul jij niet gecharmeerd zijn. En voor je hond is die hitte afzien, die kan beter tegen regen! Het blijft wikken en wegen wat te doen in de vakantie met de hond. Je wilt hem graag bij je hebben, denk echter ook aan wat voor de hond prettig is. Teveel zon en te lang in de zon kan de hond doodziek maken. Je kunt er ook voor kiezen om niet in het hoogseizoen op vakantie te gaan. Dat heeft zo zijn voordelen: minder drukte, minder heet en vaak ook goedkoper. Tip: bezint eer gij begint als je een waakhond hebt om daarmee naar een camping te gaan. Het geblaf kan voor boze buren zorgen. Tja, een hond die overal zorgeloos mee naartoe kan, wat zou dat fijn zijn! Heb jij die keurig opgevoede en gehoorzame hond? Dan kan dat. Een goede opvoeding begint bij de Teveel zon en te lang in de zon kan de hond doodziek maken. Ook in de zomervakantie kan het echter regenen. Houd daar rekening mee.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Vakantie met hond aan zee?

Honden houden van water, het strand en de zee. Je kunt natuurlijk een vakantiehuis met hond aan zee huren. Een fijne maar wel dure oplossing. Als je bijvoorbeeld een 2 persoons vakantiehuis met hond in Texel in het hoogseizoen huurt, betaal je al snel een 400 euro voor een week. Laat staan als je een vakantiehuisje met privé sauna of jacuzzi aan het strand huurt, dat is nog duurder. Kamperen aan zee is minstens zo leuk als in een luxe vakantiehuisje verblijven. Het is alleen de kunst om een honden camping aan zee in Nederland te vinden, waar jij met meer dan 2 honden welkom bent. Als je je kampeervakantie aan zee tenminste 4 maanden voor vertrek boekt, is de kans groot dat je een honden camping aan de kust vindt, waar jij en je honden van harte welkom zijn.

familiewandeling op het strand met hond

Niet in het hoogseizoen op vakantie met je hond?

Je kunt er ook voor kiezen om niet in het hoogseizoen op vakantie te gaan. Dat heeft zo zijn voordelen: minder drukte, minder heet en vaak ook goedkoper. Tip: bezint eer gij begint als je een waakhond hebt om daarmee naar een camping te gaan. Het geblaf kan voor boze buren zorgen. Tja, een hond die overal zorgeloos mee naartoe kan, wat zou dat fijn zijn! Heb jij die keurig opgevoede en gehoorzame hond? Dan kan dat. Een goede opvoeding begint bij de puppyleeftijd en daar pluk je levenslang de vruchten van. Toch kun je ook een hond uit een asiel bijvoorbeeld een heropvoeding geven, met geduld en liefde overwin je op den duur alles. Toch blijft een hond een dier en zal nooit alles voorspelbaar zijn, maar is dat nu juist niet erg leuk en maakt dat het leven met een hond zo mooi, …….. ?

suncamp kamperen met hond banner

Benodigdheden voor de hond als je gaat kamperen

Ook voor de hond moet je de juiste spullen mee op vakantie nemen. Maak een lijstje dat je telkens weer kunt gebruiken en vul het aan als je tijdens je vakantie ergens op mis pakt. Een grote koffer zal niet nodig zijn, toch is het prettig als je voor de hond zijn eigen spullen meeneemt op vakantie. Kijk eens of onderstaand lijstje voldoet en vul aan als je iets te binnen schiet:
– Riem, lange lijn, halsband met naamplaatje waarop jouw telefoonnummer staat.
– Hondenpen, voor bewegingsvrijheid van de hond en om te voorkomen dat de hond de camping alleen gaat verkennen.
– Zijn eigen water- en voerbak, zijn eigen voer.
– Zijn favoriete speeltje(s) en beloningskoekjes.
– Een tekentang, in elk seizoen kunnen teken actief zijn.
– Zijn borstel of kam.
– Het hondenpaspoort. Geen hondenpaspoort? Hier kan je een hondenpaspoort aanvragen.
– Eigen kleed of mand.
– Handdoeken om hond af te drogen, er zijn speciale handdoeken op de markt waarmee jij de hond snel afdroogt.
Kamperen met de hond is super leuk en echt goedkoop. Je moet je echter wel iets beter voorbereiden dan bij het boeken van een vakantiehuis met hond.

Center Parcs banner