Op vakantie met je puppy

Op vakantie met je puppy?

Je moet je puppy zindelijk maken vóór je met je kleine hondje op vakantie kunt gaan. Maar hoe doe je dat? Deze tips maken je puppy sneller zindelijk. Het is met name fijn als je puppy zindelijk is als je met je hondje overnacht in een hotel met huisdier.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Maak je puppy zindelijk vóór je met hem op vakantie gaat

Het is het beste als je puppy zindelijk is vóór je met hem op reis gaat. Dat is ook het geval bij een weekendje weg met hond in een huisje of hotel waar huisdieren toegestaan zijn.

Je puppy zindelijk maken is niet moeilijk.

Je moet alleen volhouden en duidelijkheid geven naar je hond toe. In geen geval mag een pup in zijn ontlasting worden geduwd! Dat dit zou helpen is een grote fabel. Wanneer je hond zijn behoefte doet, til hem dan op en zet hem buiten. Tijdens het optillen stopt de pup vanzelf en als hij nodig moet doet hij het buiten.
Hiermee maak je hem duidelijk dat het binnen doen van de behoefte niet de bedoeling is en dat hij hiervoor buiten moet zijn. Al heel snel weet je wanneer je hond zijn behoefte moet doen. Hij gaat zoeken of piepen. Leer zijn gedrag te herkennen en aarzel niet. Doe je pup meteen aan de riem en ga wandelen. Als je op vakantie met je puppy bent, kan je een en ander dagelijks in praktijk brengen.

hondenbench in landal park

Een bench gebruiken tijdens je vakantie met jonge hond kan handig zijn

Zo leert je hond meteen dat het de bedoeling is om zijn behoefte te doen tijdens de wandeling. Jullie zullen snel op elkaar zijn ingespeeld. Wanneer je het bovenstaande consequent blijft doen, zal het je verbazen hoe snel je pup zindelijk is. Tip: Een bench meenemen op vakantie is een goed hulpmiddel bij het zindelijk maken. En voor diegenen die van gemak houden. Bij Landal GreenParks kan je een huisje met hond en omheinde tuin én bench huren. Je kunt hier ook een bungalow met hond huren.

Welke techniek pas je toe?

Als je jouw puppy zindelijk wilt maken dan kan het zijn dat de fokker de pups al een manier heeft aangeleerd, de behoeften worden vaak op een krant gedaan. Dit kan voor de pups dan een aanwensel zijn en dit kan dan thuis worden voortgezet. Je kunt een pup ook zindelijk maken door te kiezen voor bench training, maar sommige mensen vinden dat zielig voor de hond en dan wordt het geen goede keuze.

jonge hond kluiven

Niet boos worden op je puppy bij een terugval

Je moet er allemaal achter staan hoe dat je de pup zindelijk gaat maken. De pup kan in zeer korte tijd al zindelijk zijn, maar er kan altijd een terugval moment zijn. Word dan niet boos op de pup, maar pas de zindelijkheidstraining die je eerder hebt toegepast weer toe en je ziet dat de pup het weer snel door heeft. Elke hond kan wel eens een terugval hebben, maar bij de pup is het snel weer opgelost, dus weer even trouw doorzetten en hij weet snel wat jij wilt.

Consequent zijn, ook als je met je puppy op vakantie bent

Daarnaast is het belangrijk dat je ook in deze periode van zindelijk maken consequent bent, een hond heeft het snel door wanneer je twijfelt en daar kan hij gebruik van maken. Zorg er daarom voor dat de hond duidelijk weet wie er de baas is, wat er van hem wordt verwacht en pas de zindelijkheidsoefeningen weer opnieuw consequent toe.

labrador als ideale gezinshond

Op vakantie en puppy nog niet helemaal zindelijk?

Als je een weekendje of nachtje weg wilt met je hondje en deze is nog niet helemaal zindelijk kan je het beste een huisje in het bos huren. Als je puppy zijn behoefte doet in het bos of in de tuin van je vakantiehuisje, is dat geen probleem. Voor niet zindelijke honden is een verblijf in een hotel waar huisdieren welkom zijn, af te raden. Een verblijf in een huisje in het bos, is een betere en meer praktische oplossing.

Kamperen met de hond ook goede optie

Overigens is kamperen met de hond ook wel een goede optie. Als je huisdier onverhoopt zijn behoefte doet op het terrein van de camping is één en ander snel weer op te ruimen. We hopen dat deze tips “op vakantie gaan met je puppy” je helpen bij de juiste keuze van een accommodatie en tevens dat jij je hondje sneller zindelijk krijgt.