Tips vakantie met hond

Vakantie met hond, 5 praktische tips

Deze tips maken je vakantie met de hond Nederland nog leuker. Niets is leuker dan je trouwe viervoeter mee te kunnen nemen op vakantie en dat is ook waarom steeds meer mensen kiezen voor een vakantie met hond in eigen land. Veel mensen kijken elk jaar weer uit naar de vakantie en als je een hond hebt, kan dat soms voor een beetje kopzorgen zorgen. De vraag is dan natuurlijk wat ga je met je hond doen tijdens de vakantie. De een kiest ervoor om de hond bij de familie onder te brengen en de andere heeft een hondenhotel onder de sneltoets.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Veel mogelijkheden om met de hond op vakantie te gaan

Toch zijn er tegenwoordig ook heel veel mogelijkheden om op vakantie met je hond te gaan. Boek bijvoorbeeld een hondenbungalow op een vakantiepark met hond. Steeds meer accommodaties bieden de mogelijkheid dat je je hond gewoon mee mag nemen. Hier lees je een aantal praktische tips voor je vakantie met je favoriete huisdier. Dat geldt niet alleen voor een vakantie met hond in Nederland maar ook bijvoorbeeld in Frankrijk of Duitsland. Boek hier een vakantiehuis met hond in Nederland.

Check de regels, tips vakantie hond

Voor je een vakantie met hond in Nederland boekt, is het natuurlijk verstandig dat je checkt of de accommodatie waar je heen gaat honden toestaat. Daarnaast is het natuurlijk ook wel handig dat het gebied waar je naartoe gaat honden ook toegestaan zijn. Het is namelijk zo dat heel veel stranden honden niet toelaten ook niet als je ze netjes aan de lijn hebt. Het kan ook zijn dat er bossen en bergen zijn waar honden niet toegelaten worden. In Frankrijk bijvoorbeeld zijn er een heel aantal Nationale Parken te vinden. Dit soort gebieden mogen honden niet komen en dat zorgt ervoor dat je weinig kanten op kunt als je in dit soort gebieden verblijft.

Tip: Als je een vakantiehuis met hond Frankrijk huurt, kan je dat dus beter niet doen in een Nationaal Park. Zorg daarom dat je goed uitzoekt waar je wel goed op vakantie met je hond kunt. Je kunt op vele honden vakantie websites regels vinden omtrent een verblijf met de hond in Nederland of het buitenland.

vakantiehuis met hond Duitsland

Tot 20 graden

Als het op temperatuur aankomt, is het voor mensen natuurlijk vaak hoe warmer een klimaat hoe liever we ernaar op vakantie gaan. Dit geldt voor honden natuurlijk niet. Veel honden hebben moeite met de warmte kwijt raken. Dit is vaak doordat ze een dikkere of juist donkere vacht hebben. Het is dus voor je hond niet aan te raden om een warme bestemming te kiezen voor je vakantie. Het mooiste is als je een bestemming kiest waar het maximaal 20 graden is. Veel honden vinden sneeuw bijvoorbeeld ook helemaal fantastisch. Met de kou kunnen ze beter mee omgaan dan met de warmte. Een vakantie met je hond moet dus qua bestemming als het op de temperatuur aan komt wel kloppen om je hond ook een fijne vakantie te bezorgen. Boek bijvoorbeeld geen vakantie met hond naar Spanje of Portugal in juli of augustus. Of boek dan een vakantiehuis met hond en airco.

Een autovakantie met de hond

Een autovakantie met hond geeft je veel vrijheid. Het is natuurlijk ook zo dat een bestemming perfect kan zijn, maar dat je er niet makkelijk met je hond kunt komen. De beste manier van reizen voor je hond is natuurlijk gewoon met de auto. Vaak is de hond wel bekend met je auto en zo’n vertrouwde omgeving maakt het reizen gewoon makkelijker. Het is natuurlijk wel zo dat je als je met de auto op vakantie gaat, je een aantal keer vaker zult moeten stoppen dan normaal het geval is. Je hond zal niet uren achtereenvolgens zijn behoeftes op kunnen houden. Ook is even bewegen natuurlijk ook belangrijk, maar dat geldt ook voor jezelf. Door een aantal keer te stoppen en even 5 à 10 minuten rond te lopen, kan je hond de reis goed volhouden. Tip: Als je met de auto op vakantie gaat, neem dan een abonnement op een pechhulpdienst en sluit een goede reisverzekering af.

Tips vakantie met hond, met de boot

Wanneer je een bootreis moet gaan maken, omdat je bijvoorbeeld kiest naar Groot-Brittannië op vakantie met je hond te gaan, dan wordt het al wat lastiger. Een paar uurtjes is meestal niet zo’n probleem, maar als je langere tijd op de boot zult moeten verblijven, is het wel verstandig even na te vragen wat de mogelijkheden en regels zijn voor honden aan boord. Er zijn boten die speciale accommodaties hebben voor jou en je hond en dan zul je wel wat meer moeten betalen. Als je niet zeker weet of je hond wel helemaal goed om zal gaan met alle lawaai dat bij een boot komt kijken, kun je een keer proberen met de trein te gaan. Het is niet helemaal hetzelfde, maar zal je een indicatie kunnen geven.

huisje met hond aan zee huren

Als je kiest voor een vakantie met hond aan zee, hebben wij de volgende tips voor je. Op de website “huisje aan zee” vind je de mooiste vakantiehuisjes met hond aan zee. Je kunt daar ook een huisje voor 2 personen met hond huren. Voor een romantisch weekend aan zee met de hond. In veel huisjes aan zee in Nederland zijn honden toegestaan. Niet alle huisje liggen echter aan een hondenstrand. Bij de VVV weten ze welke hondenstranden in Nederland het hele jaar toegankelijk zijn. Boek daarom pas een vakantiehuis met hond aan zee nadat je gecheckt hebt of op het strand in de omgeving van je huisje met hond, huisdieren toegelaten worden in de periode waarin jij er met je hond op uit wilt.
Tip: Boek een huisje op een Roompot vakantiepark met hond.

Vliegen met je hond

Een laatste manier van reizen als je op vakantie met je hond gaat, is met het vliegtuig. Als je een kleine hond hebt, is de kans groot dat deze gewoon mee mag in de cabine. Hiervoor moet deze wel in een speciale bench geplaatst worden. Het is echter belangrijk om te bekijken of het wel zo verstandig is om je hond mee te nemen. Het kan namelijk stress veroorzaken voor je hond om met het vliegtuig te reizen. Als je niet heel lang op vakantie gaat, is de kans groot dat je hond net weer bijgekomen is en moet je alweer terug het vliegtuig in. Als het echt niet anders is en je hond moet mee, dan moet je de regels van de vliegtuigmaatschappij waar je mee vliegt bekijken.

Ziek huisdier? Blijf thuis of zorg voor oppas

Als je huisdier ziek is, is het niet verstandig deze mee op reis te nemen. Je kunt dan het beste een oppas zoeken. Wist je overigens dat huisdieren bepaalde ziektes kunnen overdragen op mensen?
Lees hier meer

vakantiehuisjes met hond in de natuur banner