Vakantie met hond Duitsland Beieren

Vakantie hond Beieren, ontdek bergen, dalen en meren.

Geniet van een vakantie met honden in Beieren. Veel natuur, rust en ruimte. Beieren is de ideale plek voor een avontuurlijke vakantie met de hond in Duitsland. Vakantiehuizen waar honden zijn toegestaan zijn gemiddeld goedkoper in Beieren dan elders in Duitsland.

Vuurwerkvrije vakantieparken banner

Daarom kiezen voor een vakantie met hond in Beieren.

Frisse lucht, indrukwekkende bergen, rustige meren – en in het midden van dit alles: jij en je hond. Beieren is perfect voor een gezinsvakantie met je hond. In geen enkele andere Duitse staat kan je harige vriend zoveel vrijheid genieten: Beieren kent geen algemene aanlijnplicht. Bovendien kan je hond in veel Beierse meren zwemmen en met je wandelen over kilometerslange wandelpaden langs verbluffende rotsformaties. En als je uitgeput bent, staat er in de schilderachtige herbergen zeker een vers bakje water op je hond te wachten, terwijl je geniet van ‘een Brezn en een Woassbier’. Je hond is welkom op vakantie in Beieren!

roompot honden welkom banner


Bergwandelen met je hond in de Alpen

Het uitzicht vanaf een berg naar beneden in het dal is zeker een unieke ervaring voor je hond. Bijzonder hoog zijn de Alpen in Allgäu en Oberallgäu en de Berchtesgadener Alpen en het Wettersteingebergte in Opper-Beieren. In deze laatste regio kun je zelfs de hoogste bergtop van Duitsland, de Zugspitze, met je hond bewonderen. Een bergwandeling in de Alpen spreekt voor zich en je hond kan mee. Zorg er alleen voor dat je de moeilijkheidsgraad langzaam verhoogt. Vooral als je hond nog nooit in de bergen heeft gewandeld, moet je hem niet overbelasten met stevige beklimmingen en steile kliffen. Je kunt hier zelfs alleen op vakantie met je hond gaan. Echter, blijf het liefst dan wel op goed aangegeven wandelpaden.

wandelen in de heuvels met hond

Verken diepe bossen in Neder-Beieren, Opper-Franken en Opper-Palts

Maar als dat voor jou iets te dicht bij de wolken is, is een vakantie in het middelgebergte van Beieren misschien meer iets voor jou. Het Nationaal Park Beierse Woud in Opper-Palts en Neder-Beieren, het Fichtelgebirge in Opper-Franken en de Spessart in Neder-Franken bieden jou en je hond een zacht berglandschap bezaaid met dichte bossen. Hier kun je in alle rust wandelen en volop genieten van de natuur. Zorg er wel voor dat je je hond aan de lijn houdt, vooral in reservaten en natuurgebieden, om de dieren te beschermen.
Een bezoek aan het Nationaal Park Beierse Woud is bijzonder de moeite waard. Talrijke zeldzame diersoorten zoals lynxen, wilde katten, bevers, otters en diverse vleermuissoorten noemen het bos hun thuis. Maar maak je geen zorgen: wolven en bruine beren zullen jou en je viervoeter hier niet tegenkomen!


Vakantie met je hond in Beieren aan het meer: boottocht op de Starnbergsee

Als je in beieren de bergen niet bedwingt wordt het wel nat voor je pelsneus. Overal in Beieren – van de Hahnenkammsee in Midden-Franken tot de Königssee in het Berchtesgadener Land – vind je meren van allerlei omvang. Wat dacht je van een zwemvakantie aan de Chiemsee met de achtergrond van de Alpen? Als goede aanvulling voor je hond kun je een stedentrip naar München combineren met een uitstapje naar de Starnberg- of Ammersee – inclusief een boottocht.

Rivieren en meren in Beieren

Maar ook in de rest van Beieren zijn meren en rivieren nooit ver weg. De Allgäu uitlopers van de Alpen met hun prachtige eindeloze weiden zijn bezaaid met talloze kleine en grote meren – een erfenis van de laatste ijstijd. Een overblijfsel van de menselijke natuur is daarentegen het merengebied van de Oberpfalz, dat is ontstaan door het opvullen van de kuilen van de voormalige bruinkoolmijn in dagbouw.

ontdek de beste hondenbungalows banner


Zwemmen met je hond in Beieren

De vele meren in Beieren zijn dan op en top, maar ze worden vaak belaagd door tweevoeters die vaak slecht reageren op dierlijke bezoekers in het water. Het is daarom goed dat er overal in Beieren hondenstranden zijn. Je hond kan ravotten in de heldere meren bij het hondenstrand in Rottach-Egern aan de Tegernsee, bij het natuurstrand in Lindau aan de Bodensee en in een aangewezen gebied aan de Rothsee. Bij Lake Waginger is er zelfs een enorm buitenterrein direct naast het hondenstrand.

hond aan een meer opkomende zon

Geen algemene aanlijnplicht: vakantie met hond zonder obstakels

Irriteert het je vaak dat je hond overal aan de lijn moet? Dan moet je je harige vriend meenemen op vakantie naar Beieren. Beieren is de enige Duitse deelstaat die geen algemene aanlijnplicht kent. Dit betekent dat je hond overal los mag lopen, op 20 meter afstand van jou in de bebouwde kom en tot 50 meter afstand van jou buiten de bebouwde kom – zolang de betreffende gemeenten hiervoor geen speciale regels hebben uitgevaardigd. Het beste is om dit voor je vakantie met hond Duitsland uit te zoeken.

Goedkope vakantieaccommodatie met hond in Beieren huren

Beieren is een van de populairste bestemmingen voor vakanties met honden en familie vakanties Duitsland. Dit heeft zich ook verspreid onder de verhuurders van particuliere vakantiehuizen. Steeds meer verhuurders hebben daarom hun vakantiehuizen en vakantiewoningen aangepast aan de behoeften van hondenvakantiegangers. Of je nu op zoek bent naar een goedkope accommodatie in de Allgäu, een gezellig landhuis in Opper-Beieren of een particuliere vakantiewoning in Franken – je kunt gemakkelijk een hondvriendelijke vakantieaccommodatie in Beieren vinden. Ook aantrekkelijk voor een familieweekend Beieren.


Goedkope vakantiehuizen met hond aan de meren in Beieren

Badgelegenheden voor je hond zijn meestal niet ver van je vakantiehuis Duitsland. Als je de zomer doorbrengt in een particulier vakantiehuis in Chiemgau, kun je afkoelen aan de hondenstranden van de Chiemsee en de Waginger See. Als je met je hond naar de Oberpfalz reist, vind je bij Perlsee een hondenstrand met veel ruimte om te spetteren en met de bal te spelen. Is er te veel drukte bij de hondenstranden? Gelukkig hebben sommige gastheren in Beieren een zwemvijver voor honden op hun terrein.

vakantie met hond in de heuvels

Vanuit vakantiehuis met hond op excursie in Beieren

München, Neurenberg en Augsburg – de drie metropolen van Beieren hebben één ding gemeen: er zijn talloze viervoeter-vriendelijke vakantiewoningen en vakantiehuizen in hun omgeving. Niets staat een stedentrip met hond in Beieren dus in de weg. Vooral omdat er in de steden steeds meer openluchtgebieden worden ingericht waar je viervoeter zich kan uitleven. Zo kun je de grote steden van Beieren op een hondvriendelijke manier verkennen voordat je teruggaat naar je privé vakantieverblijf. Natuurlijk valt er voor jou en je harige vriend nog meer te ontdekken in Beieren. Vanuit je goedkope vakantiewoning in de Allgäu kun je naar kasteel Neuschwanstein wandelen. En zodra je je pension in Chiemgau verlaat, kun je wandelen over eersteklas wandelpaden die je door sprookjesachtige bossen en heidevelden leiden.


Center Parcs banner