Welke honden zijn gezinshonden?

Welke honden zijn gezinshonden?
Voordat je een hond neemt, is het natuurlijk wel handig om te weten wat voor een hond je het beste kunt nemen. Welke honden zijn lief voor kinderen? Welke soorten honden zijn er eigenlijk? Welke rassen moet je niet nemen? Met welke hond kan je probleemloos op vakantie? Er zijn meer dan 350 verschillende hondenrassen. Hieronder wat voorbeelden van geschikte honden voor het gezin..

ontdek de beste hondenbungalows banner

Honden zijn echte roedeldieren

Veel honden zijn echte gezinshonden zijn en verblijven graag in gezinnen. Honden zijn roedel dieren. Ze hebben leiding en gezelligheid nodig. Dit is de reden dat een hond niet alleen wil en kan zijn. Ze hebben een maatje nodig. Dit kan in de vorm van een mens of een andere hond.

Jij hebt de leiding.

Voor de hond ben je dan de alfa man-vrouw. Als alfa man-vrouw heb je de leiding over de hond of honden. Echter zit er wel verschil tussen een leider en een baas. De hond zal je als een leider gaan zien, maar dit ben je niet. Je bent de baas over de hond. Een hond ziet dat alleen niet zo. Een leider doet alles samen en een baas laat de ander wat doen. In dit geval ben je dus de baas, alleen de hond ziet dat anders dan een mens.

labrador als ideale gezinshond

De Labrador, de ideale gezinshond.

Een van de bekendste gezinshonden is de Labrador. Het zijn schatten van beesten en je kunt ze makkelijk bij kinderen en katten neer zetten. Labradors zijn ontzettend leergierige en ook heel intelligent. Als je geen moeilijk opvoedbare hond wil, is de Labrador een ideale hond voor je.

Labradors hebben ook een hele fijne en lieve uitstraling, wat met kinderen natuurlijk heel erg fijn is. Ze zijn heel erg lief met kinderen en beschermen zelfs de kinderen wanneer dit erop aankomt. Als je een vakantiehuis met hond huurt, kan de labrador zeker mee!

Labradors leren het beste onder een consequente en vriendelijke opvoeding. Zo kun je een Labrador van alles leren. Van zitten tot los van de lijn lopen, ze zullen uitstekend naar je luisteren.

Echter waren Labradors eerst voor de jacht bedoeld. Nu worden de labradors hier ook nog wel voor gebruikt, maar wel een stuk minder. Ze werden niet voor de jacht gebruikt omdat ze agressief waren, maar omdat ze als éen van de beste honden luisteren. Ze volgen de commando’s goed op en leren heel erg snel. Dat is wat jagers goed benut hebben.

Berner Sennen, een grote en lieve gezinshond.

Naast de Labrador is de berner sennen hond ook een van de geliefde gezinshonden. Het zijn gespierde en hele lieve honden. Net als de labrador zijn ze super lief met kinderen, andere honden of katten. Een berner sennen is vaak minder druk dan een labrador, maar hij heeft wel zeker net zo veel aandacht nodig. Ze zijn niet moeilijk opvoedbaar, maar hebben zeker wel stabiliteit nodig.

Berner sennens hebben een hele zachte uitstraling. Ze zijn echte gezinshonden. Ze zien eruit als grote knuffelberen en zo voelen ze dan ook. Ze hebben een wat langere erg zachte vacht, die natuurlijk wel verzorgd moet worden.

De beste opvoeding die je kunt toepassen bij een Berner sennenhond is eigenlijk ook een stabiele en consequente toepassing. Zo leren ze het snelst en zullen ze ook erg leergierig blijven door de jaren heen.

De Berner sennens werden vroeger vaak gebruikt als hoeder van vee. Ze werden hiervoor gebruikt, omdat ze de beesten die ze moesten hoeden nooit kwaad zouden doen en altijd goed luisterde naar de baas.

Berner Sennen gezinshond

Andere honden rassen voor gezinnen

Naast deze 2 mooie en slimme rassen zijn er natuurlijk nog een hoop andere rassen voor gezinnen. Zo heb je bijvoorbeeld een Beagle, Engelse Buldog of een Labradoodle. Ze zijn allemaal geschikt om mee op vakantie te gaan. Welke hond voor jouw gezin het meest geschikt is?

Ze zijn allemaal bekend als gezinshonden en allemaal heel erg lief. Je kunt het beste kijken welk hondenras je het meest aanspreekt en of je een wat groter hond wilt of juist wat kleiner. Een kleine hond kan je makkelijker meer op vakantie nemen! Zo zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een hond. Het is daarom misschien slim om jezelf eerst even te verdiepen in een hondenras voordat je een hond neemt. Zoek op het internet op “hondenrassen” en je vindt nog veel meer informatie over honden die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Je komt er zo ook achter welke honden gezinshonden zijn en welke ideaal zijn voor een vakantie met de hond. Hier vind je alle hondenrassen in de wereld. Honden, de beste vrienden voor je gezin!

vakantiehuisjes met hond in de natuur banner